Witam chłopaki miałem ten sam problem termostat był dobry a mimo to spadała temperatura i nie mogłem dogrzać silnika okazało się że wina była w pokrywie termostatu gdzie spiera się jego iglica po prostu w plastiku zrobił się otwór na wylot.
[Olsztyn] ASO POLBIS
Zwiń
X
-
[Olsztyn] ASO POLBIS
Witam wszystkich.
Co prawda nie jestem użytkownikiem Octavii ale juz za niecały miesiąc będę szczęśliwym posiadaczem Superba2. Mam nadzieję że mnie nie wyrzucicie z forum () Ale do rzeczy. Czy ktoś z użytkowników ma jakieś doświadczenie odnośnie ASO w Olsztynie?? Czy może polecacie inne ASO np. Gdańsk, Wawa??? Bardzo dziękuję za pomoc i pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez Dudekkenhttp://img130.imageshack.us/img130/5178/bestsalony2010.jpg
Olsztyn niestety najlepiej nie wypadł.
Ale czy ktoś poleci coś w zamian?
Jest kilka warsztatów o których opini za chorobę nie można znaleźć.
Sam jeżdzę do czechserwis, ale może jest jeszcze jakiś inny zakład, od mechaniki, od opon czy od gazu który polecacie
Komentarz
-
-
Krzysiekno1, serwis co prawda nie jest za fachowy , drogo jak to w ASO i mechanicy czasem potrafią coś popsuć albo zapomnieć czegoś zamontować. Do tego dochodzą dolewki płynów które kosztują meeeega dużo i doliczają to do faktury mimo , że płynu nie chciałeś.
Serwisowałem swoją skode w ASO.
Co prawda nie był to polbis tylko inaczej to się wcześniej nazywało.
Teraz ojciec jeździ do polbisu swoją.
Powiem tak - ojciec ma w dupie - auto firmowe mają zrobić i tyle , koszta nieważne , poza tym nie ma czasu i ochoty "szlajać się po innych mechanikach".
U mnie było to samo - auto firmowe koszta nieważne , gwarancja najważniejsza :lol:
Z tym , że byłem /jestem/ upierdliwym klientem mimo , że auto nie moje , nie ja płace ale to ja nim jeżdze i to ja mam nim jeździć.
Panowie lubią porysować niektóre elementy nadwozia i udawać idiotów , że to już było.
Czasem zapomną zakładać elementów.
Np osłona silnika (ta górna) , płyta pod silnikiem.
pogięcie progów na podnosinku - to już chyba norma - co prawda nie wiem jak teraz.
Podczas wymiany żarówek podświetlenia rejestracji (o który nie prosiłem) panowie połamali mi uchwyty od tej plastikowej osłony i zapomnieli powiedzieć. w efekcie przy kazdym zamykaniu klapy osłona ta się odczepiała.
jak nie udaje im się czegoś naprawić to wymieniają , np u ojca przestały działać ogrzewane lusterka , panowie zamiast pogrzebać w bezpiecznikach a później w przewodach stwierdzili uszkodzenie wiązki i trzeba wymienić. Nie wspomne tu już o diagnozie VAS'em które kosztowało 130 zł mimo , że błędu nie było.
Co się okazało przełamany był jeden z przewodów , wystarczyło go skręcić nawet na krótko , zaizolować i z bani , niestety nikomu nie chciało się tego zrobić.
ogólnie serwis nie jest najelepszy , są przypadki jeżdzenia do Giżycka do firmy FIMOT , tam podobno jest fachowo i bezproblemowo.
Jeśli będziesz strasznie zgryźliwy i wścipski to nic złego nie zrobią
Zamieszczone przez olo2456Ale czy ktoś poleci coś w zamian?Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez oolsztyniakKrzysiekno1, serwis co prawda nie jest za fachowy , drogo jak to w ASO i mechanicy czasem potrafią coś popsuć albo zapomnieć czegoś zamontować. Do tego dochodzą dolewki płynów które kosztują meeeega dużo i doliczają to do faktury mimo , że płynu nie chciałeś.
Serwisowałem swoją skode w ASO.
Co prawda nie był to polbis tylko inaczej to się wcześniej nazywało.
Teraz ojciec jeździ do polbisu swoją.
Powiem tak - ojciec ma w dupie - auto firmowe mają zrobić i tyle , koszta nieważne , poza tym nie ma czasu i ochoty "szlajać się po innych mechanikach".
U mnie było to samo - auto firmowe koszta nieważne , gwarancja najważniejsza :lol:
Z tym , że byłem /jestem/ upierdliwym klientem mimo , że auto nie moje , nie ja płace ale to ja nim jeżdze i to ja mam nim jeździć.
Panowie lubią porysować niektóre elementy nadwozia i udawać idiotów , że to już było.
Czasem zapomną zakładać elementów.
Np osłona silnika (ta górna) , płyta pod silnikiem.
pogięcie progów na podnosinku - to już chyba norma - co prawda nie wiem jak teraz.
Podczas wymiany żarówek podświetlenia rejestracji (o który nie prosiłem) panowie połamali mi uchwyty od tej plastikowej osłony i zapomnieli powiedzieć. w efekcie przy kazdym zamykaniu klapy osłona ta się odczepiała.
jak nie udaje im się czegoś naprawić to wymieniają , np u ojca przestały działać ogrzewane lusterka , panowie zamiast pogrzebać w bezpiecznikach a później w przewodach stwierdzili uszkodzenie wiązki i trzeba wymienić. Nie wspomne tu już o diagnozie VAS'em które kosztowało 130 zł mimo , że błędu nie było.
Co się okazało przełamany był jeden z przewodów , wystarczyło go skręcić nawet na krótko , zaizolować i z bani , niestety nikomu nie chciało się tego zrobić.
ogólnie serwis nie jest najelepszy , są przypadki jeżdzenia do Giżycka do firmy FIMOT , tam podobno jest fachowo i bezproblemowo.
Jeśli będziesz strasznie zgryźliwy i wścipski to nic złego nie zrobią
Zamieszczone przez olo2456Ale czy ktoś poleci coś w zamian?
Też słyszałem o nich (o skodexie), ale tak jak czechserwis robią mechanikę. Mnie bardziej interesuje magik od gazu montowanego w skodzie (lan cośtam cośtam). Sam nie mam ale moja żonka w fabi posiada i ma kłopoty niemożebne, a podobno tylko ASO ten typ instalacji w Olsztynie naprawia.
Jeśli chodzi o FIMOT, to z czystym sumieniem mogę polecić też ten w Ełku. Nie mieszkam już co prawda 3 lata, ale tylko tam serwisowałem auta i to nie tylko skodę, ale i opla i zawsze było oki fachowo i cenowo.
Komentarz
-
-
panowie czy czy jako OCP mamy jakieś zniżki w Polbisie na części???Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
http://www.serwis-oknapvc.pl/
Komentarz
-
-
"Skodex" i "Czechserwis" na pewno są lepsze, niż ASO Polbis, ale kolega Krzysiekno1 na razie potrzebuje chyba info o serwisie w trakcie gwarancji, a więc jest zdany jedynie na ASO. Tak, jak koledzy napisali wyżej - tylko FIMOT w Giżycku (najbliżej). Olsztyńskie ASO lepiej sobie odpuścić. Poza tym w Olsztynie nie pozwolą Ci patrzeć, co robią, co leją i co wymieniają w Twoim autku - każą auto zostawić na warsztacie, a właściciel musi wracać do salonu. Nie wie, czy tak samo jest w Fimocie - ale nawet, jeżeli jest tak samo, to fachowość tamtejszych warsztatowców jest na pewno na wyższym poziomie.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eidos71Poza tym w Olsztynie nie pozwolą Ci patrzeć, co robią, co leją i co wymieniają w Twoim autku - każą auto zostawić na warsztacie, a właściciel musi wracać do salonu. Nie wie, czy tak samo jest w Fimocie - ale nawet, jeżeli jest tak samo, to fachowość tamtejszych warsztatowców jest na pewno na wyższym poziomie..
Komentarz
-
-
Ja tak może z dupy wyskoczę ale wczoraj odebrałem swoją eLKę z naprawy
blacharsko-lakierniczej z POLBISU. Powiem tak... wszystko okej, dobrze zrobione sprawę prowadził pan Zdzisław Dziliński. Kompetentny i ludzki gość. Rozmawiałem nawet wczoraj z nim o opiniach POLBISU na naszym forum. Opowiadałem mu co i jak to sam przyznał ,że panowie z salonu to tacy nie za bardzo są, o serwisie nie wypowiadał się za bardzo(albo nie chciał bo próbowałem go ciągnąć za język). Ale na samym początku zaznaczyłem ",że podobno w Ełku jest lepiej ale mam nadzieję,że u was też jest dobrze ,że te złe opinie to jakaś dziwna fama"
No i na razie mi pasuje. Naprawę miałem z OC, robione było: Zderzak RS wymieniony na ORI i lakierowany, błotnik ,kierunek i listwa.Była O1 Laurin & Klement +
President Johnny II ASC / Sirio Silver Mag 90
-
Komentarz